10 минута: Huawei донирао таблет уређаје

Компанија Huawei донирала је 40 таблет уређаја Клиници за педијатрију Универзитетског клиничког центра у Крагујевцу и обезбедила 35 уређаја за три крагујевачке основне школе.

Укупна вредност донације је 10.000 долара.

Представници локалне самоуправе и Huawei-а кажу да је овај гест резултат дугогодишње успешне сарадње и пријатељства кинеског и српског народа.

Представници града Крагујевца организовали су пријем за делагацију кинеске компаније Huawei, која је донирала укупно 75 таблет уређаја овдашњој Клиници за педијатрију и крагујевачким основним школама.

Иако је њихова намена вишеструка, углавном ће бити коришћени у едукативне сврхе.

На Клиници за педијатрију кажу да је ова донација посебно значајна за пацијенте који се лече у овој здравственој установи

Представници локалне самоуправе и Huawei-а кажу да је ова донација резултат дугогодишње успешне сарадње и пријатељства кинеског и српског народа.

Осим Основне школе „Прота Стеван Поповић“ у Чумићу, таблете су добиле још две – „Драгиша Михаиловић“ и „Свети Сава“, која је изабрана на основу изузетних резултата ученика остварених на завршном испиту.

Укупна вредност донације кинеске компаније Huawei је 10.000 долара.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *