10 минута: Инфо дан о сајбер безбедности на ПМФ-у

На Природно математичком факултету организован је инфо дан о сајбер безбедности за студенте и све заинтересоване за рад у овој области.

О томе су говорили представници компанија, а представљен је и кратки програм студија „Сајбер безбедност“ за који је у току конкурс на крагујевачком Универзитету.

Развој информационих технологија и употреба интернета убрзали су комуникацију и олакшали пословање бројних компанија, али су донели и проблеме.

Због учесталих сајбер напада јавила се потреба за професионалцима који ће се бринути о сајбер безбедности.

Универзитет у Крагујевцу расписао је конкурс за упис 20 полазника на кратки програм студија „Сајбер безбедност“ који је отворен за све заинтересоване за рад у овој области.

Представници послодаваца и и професионалци говорили су о искуствима и каријерним могућностима у овој области.

На скупу је представљена иницијатива „Сајбер путеви за жене“ која се спроводи у оквиру међународног пројекта.

О интересовању младих за ову област најбоље говори број студената крагујевачког Универзитета који су дошли да чују нешто више о Сајбер безбедности.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *