10 минута: Истакнути хирург са Универзитета Оксфорд у Крагујевцу

Универзитетски клинички центар и Факултет медицинских наука у Крагујевцу посетио је проф. др Дејвид Кренстон, истакнути хирург-онколог са Универзитета Оксфорд.

Након обиласка Универзитетског клиничког центра, професор Кренстон је одржао предавање студентима у Крагујевцу.

Проф. др Дејвид Кренстон хирург и уролог са најстаријег и најбољег светског универзитета Оксфорд посетио је крагујевачки Ургентни центар, операциони блок и Клинику за урологију Универзитетског клиничког центра, одакле је понео позитивне утиске, али и истакао разлике у раду у Србији и Енглеској.

Разлог посете била је потенцијална сарадња између Универзитетског клиничког центра и овог престижног Универзитета из Енглеске.

Професор Кренстон је током боравка у Србији обишао сва четири универзитета. Организатор гостовања је Интернационални комитет за сарадњу студената медицине.

Проф. др Слободан Милисављевић посету истакнутог хирурга види као шансу за даљу сарадњу са универзитетом у Оксфорду и прилику да лекари из Крагујевца оду на усавшравање у Енглеску.

Проф др. Дејвид Кренстон је у амфитеатру Факултета медицинских одржао два предавања – прво на тему комплексне хирургије бубрега и друго на тему науке и вере.

Слична предавања професор Кренстон одржао је и на осталим Универзитетима у Србији.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *