10 минута: Израда Плана развоја културе града Крагујевца

Унапређење улоге културе у животу грађана и развој система улагања у установе културе и заштиту културног наслеђа, неки су од циљева израде Плана развоја културе града Крагујевца у наредних пет година.

Међу приоритетима који ће бити дефинисани овим документом наћи ће се подстицај стваралаштва младих, равноправно укључивање осетљивих група у културни живот и развој међународне сарадње.

Израда Плана развоја културе града Крагујевца у наредних пет година неопходна је ради дефинисања стратешких циљева у овој области.

Основу за овај документ чиниће развојни планови на локалном и националном нивоу, као и резултати истраживања Завода за проучавање културног развитка и истраживања културних потреба и навика.

Намера локалне самоуправе је да периоду од 2021. до 2025. године, на који се План односи, води чвршћу културну политику.

Заштита и вредновање културног наслеђа као необновљиве и јединствене заоставштине и широка доступност културе, такође су међу приоритетима који ће бити дефинисани овим документом.

Акценат ће бити стављен и на подстицај стваралаштва младих и њихово укључивање у кутлтурни живот града.

Израда Нацрта Плана развоја културе града Крагујевца за период од 2021. до 2025. године почеће након формирања Радног тима који ће бити задужен за тај посао.

Одлуку о саставу тима донеће Градско веће, које ће, такође, дефинисати задатке и рок израде овог документа.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *