10 минута: Kако настаје стрип?

У оквиру програма Лето у граду за децу и младе, удружење Свет стрипа је, у сарадњи са Канцеларијом за децу и младе, и уз подршку Шумадија сајма, у улици Милоја Павловића, организовало дводневну школу стрипа.

Бесплатне стрип радионице су биле намењене деци и тинејџерима, али и свима који су желели да сазнају како настаје стрип.

Након Стрип конференције која је одржана у јуну ове године, уследила је и радионица која је организована са намером да се младима приближи девета уметност.

Неки полазници су годинама уназад љубитељи стрипа, воле да их читају и сакупљају, чак су и сами урадили своје, али има и оних који желе да науче основне потезе.

Предавачи у Школици стрипа су били Милан Јовановић и Ивица Варјачић.

Стрип радионицом, удружење Свет стрипа наставља Међународну стрип конференцију „Kragujevac Comic Con 2023“.

Полазнике Школице стрипа је посетио помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом Стефан Јовановић.

Школица стрипа једна је од последњих активности која је организована у оквиру манифестације Лето у граду за децу и младе.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *