10 минута: Крагујевац отворен за наставак сарадње са Сиреном

Сарадња Крагујевца и Сирена била је једна од тема састанка делегације француске амбасаде у Србији и локалне самоуправе.

Посебан акценат стављен је на треће издање изложбе „Караван за климу“, посвећеној заштити биодиверзитета, која ће бити организована у Крагујевцу.

У име града, састанку су присуствовали чланови Градског већа Миљан Бјелетић и Стефан Никезић, као и помоћници градоначелника Борис Ковачевић и Стефан Јовановић.

Пријатељство Сирена и Крагујевца родило се 1967. године када је склопљен први уговор о братимљењу два града.

Представници Одељења за сарадњу Француске амбасаде у Србији боравили су у Сирену прошле године и том приликом добили потврду да овај град жели да настави сарадњу са центром Шумадије, кроз заједничке пројекте у области омладинске политике, културе, урбанизма.

Крагујевац је, наглашено је на састанку, отворен за наставак сарадње са Сиреном, али и другим француском градовима.

Посебан акценат стављен је на треће издање изложбе „Караван за климу“, која је ове године посвећена заштити биодиверзитета у Србији, а биће организована у Крагујевцу.

За наредни период најављено је успостављање сарадње амбасаде Француске са установама културе у Крагујевцу, кроз реализацију заједничких пројеката и организовање манифестација.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.