10 минута: Крагујевачким пољопривредницима средства за нове тракторе

Првих 100 пољопривредника, који су конкурисали за доделу подстицајних средстава у пољопривреди, која се исплаћују из аграрног буџета града Крагујевца, добило је решења у износу од 600 хиљада динара за набавку новог трактора или друге прикључне механизације.

Аграрни буџет за ову годину износи 80 милиона динара, а очекивања локланог Одељења за пољопривреду су да ће у следећој години бити увећан за више од 20 процената.

Више од 450 пољпоривредника пријавило се за подстицајна средства која додељује локална самоуправа за набавку нове пољопривредне механизације.

Данас је уручено првих 100 решења у појединачним износима од по 600 хиљада динара, а власници нових трактора поносно су паркирали своје пољопривредне машине испред зграде Градске управе.

Субвенције овог типа пољопривредници истичу као веома значајне па сходно томе и редовно конкуришу, а исплата се, како кажу, не чека дуго.

Аграрни буџет за ову годину износи 80 милиона динара.

Од тог новца редовно се финансирају јавни позиви за подстицаје у пољопривреди.

За субвенционисану набавку пољопривредне механизације влада највеће интересовање, али ништа мање и за подстицаје за набавку нових грла стоке, за пластенике, осигурање усева као и за опрему за пчеларство.

За набавку новог трактора одобрено је 46 захтева.

Конкурси за субвенције у пољопривреди су и даље отворени, а према проценама Одељења за пољопривреду, очекује се да и ове године око 1000 домаћинстава искористи неку од субвенција у пољопривреди.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *