10 минута: Лингвистичке секције

Лингвистичка секција Прве крагујевачке гимназије освојила је прву награду на републичком такмичењу у категрији лингвистичких секција средњих школа.

Након неколико година паузе у раду, Лингвистичка секција Прве крагујевачке гимназије, поново је окупила ученике заинтересоване за ову секцију.

Када у нечему победите, то значи да сте бољи од других, а када притом победите и оне који су за ту област специјализовани, онда сте стварно најбољи.

Управо је то пошло за руком ученицима Прве крагујевачке гимназије окупљеним у лингвистичкој секцији.

Мала одабрана група ђака предвођена професорима Мирјаном Арнаут и Мариом Бадјуком освојила је прво место на републичком такмичењу из лингвистике.

Након неколико година паузе у раду, секција се окупила крајем септембра и ове године су се посебно потрудили, јер је било важно да оправдају реноме који су стекли на прошлим такмичењима.

Припремљено је десетак радова који су ученици писали у групама или индивидуално.

Лингвистичка секција Прве крагујевасчке гимназије има у плану да организује лингвистичке вечери на којима ће бити представљени такмичарски радови, а такође у плану је и дружење са познатим писцима и успостављање сарадње и са другим секцијама на нивоу Србије.

За то време ученици се већ вредно припремају за такмичење следеће године, на коме желе да понове овај пласман.

Извештава новинар РТК Милица Раденковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *