10 минута: Музика као лек

Тонско снимање и обрада звука може да буде будуће занимање особа са инвалидитетом.

Зато је Удружење параплегичара и квадриплегичара „Шумадија“, у Центру за рехабилитацију особа са инвалидитетом „Искра“, организовало прву радионицу са едукативном презентацијом.

Полазници радионице „Музика и звук као лек“ добиће и приручник који је приредио Бранислав Боба Наранџић и који ће, на предавањима, говорити о значају музике и тона током људске цивилизације.

Аутор пројекта „Музика и звук као лек“ Бранислав Боба Наранџић са 18 година после тешке несреће постао је инвалид.

Више од 40 година везан је за инвалидска колица, али га хендикеп није омео да се бави музиком која је, како каже, смиосао његовог живота.

У жељи да своје знање пренесе онима који воле музику и желе да што више науче о звуку, покренуо је радионице на којима ће говорити о овој теми.

Полазници ће добити и књигу која је одличан приручник у овој едукацији.

Удружење параплегичара и квадриплегичара Србије поджало је занимљиву идеју о радионицама које говоре о музици и звуку, а пројекат је помогла и локална самоуправа.

Полазнике радионице „Музика и звук као лек“ подржали су и професори Музичке школе „Др Милоје Милојевић“ из Крагујевца.

Полазнике радионица очекује неколико едукација. Познато је да 90 одсто позитивне енергије мозга долази до слуха, а музика је најбољи пример позитивног звука која у многим ситуацијама заиста делује као лек.

Радионице ће користити особама са инвалидитетом да стечено знање примене у пракси и на основу едукације потраже посао као реализатори или тонци у медијима.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *