10 минута: На Хиподрому друга фијакеријада у организацији Коњичког клуба „Фавори 1779“

На крагујевачком Хиподрому одржана је друга фијакеријада у организацији Коњичког клуба „Фавори 1779“, а под покровитељством града Крагујевца.

Посетиоци су били у прилици да се провозају фијакером, а за децу и љубитеље коња припремљен је занимљив такмичарски и ревијални програм. Манифестација је имала и хуманитарни карактер.

Атрактиван програм почео је падобранским скоковима тројице представника Удружења ветерана и бивших чланова 63. падобранске бригаде са 1200 метара који су носили заставе Србије, града Крагујевца и 63. падобранске бригаде

Једна од учесника Фијакеријаде био је и Лука Нектаријевић из Дивостина.

Зоран Стефановић дошао је са коњима и фијакером старим преко 100 година из села Доње Комарице.

Међу учесницима Фијакеријаде је и Петар Јовичић из Младеновца.

На овој културно-спортској манифестацији у Крагујевцу учествовао је велики број одгајивача коња и клубова из целе Србије.

Манифестација је била бесплатна за посетиоце, али је имала хуманитарни карактер. Новац се прикупљао за лечење суграђанке Данијеле Цветковић.

Да коњарство као грана сточарства треба да заузме место које му припада потврђују и надлежни из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Овогодишња фијакеријада на Хиподрому налази се у званичном календару Коњичког савеза Србије.

Поред такмичења у вожњи прецизности кроз капије, организован је и свечани дефиле свих коња.

Малишани и њихови родитељи имали су прилику да се провозају и виде смотру парадних коња, њихове опреме и фијакера.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *