10 минута: Нова теренска возила у Дому здравља

Возни парк крагујевачког Дома здравља допуњен је са два теренска џипа, намењена служби кућног лечења и патронаже.

Возила је обезбедио Кабинет министра без портфеља за демографску политику у сарадњи са Градом Крагујевцом.

Кључеве набављених теренских џипова  директору Дома здравља Крагујевац Василију Антићу уручила је министарка без портфеља за демографску и популациону полтику Проф.др Славица Ђукић Дејановић.

Свечаном уручењу кључева присуствали су: градоначелник Крагујевца Никола Дашић, чланица Градског већа задужена за здравствену и социјалну полтику др Гордана Дамњановић, начелница Шумадијског округа Биљана Илић Стошић.

У претходном периоду возни парк  Дома здравља добио је укупно 19 нових возила, а Кабинет министра без портфеља за демографску политику уложио је око 90 милиона динара за здравство у Крагујевцу.

Кабинет министра без портфеља за демографску политику у сарадњи са Градом Крагујевцом обезбедио је средства кроз Програм подршке спровођења мера популационе политике у Републици Србији за подршку здравству у вредности од преко 9 милиона динара за крагујевачки Дом здравља.

Опредељена средства утрошена су кроз четири пројекта: набавку теренских возила потребних служби кућног лечења и службу поливалентне патронаже, набавку гинеколошке опреме, набавку логопедских апарата, едукацију из области популационе политике.

МинистаркаЂукић Дејановић нагласила је да Крагујевачки Дом здравља предњачи у односу на остале средине када се издваја новац и одобравају пројекти, јер се на конкурсе јављају са израђеним предлозима,до детаља прегледно, стручно и ажурно урађеним.

Из градског буџета за 2021. годину за здравство се планира 12 милиона динара.

Новац ће бити утрошен за куповину  још два аутомобила,медицинску опрему и почетак реновирања свих амбуланти.

Прве које ће бити реновиране су у Станову и Бресници. Циљ је да се реновирају 28 објеката у наредне 4 године.

Симболичним гестом изражена је захвалност за непрекидна улагања у крагујевачки Дом здравља.

Захвалнице су додељене Кабинету министра за демографску и популациону политику и Граду Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.