10 минута: Нове методе у лечењу кардиолошких пацијената у УКЦ Крагујевац

Лекарски тим интервентних кардиолога Клинике за кардиологију, на челу са проф. др Владимиром Здравковићем уводи нову, савремену процедуру у лечењу кардиолошких пацијената.

Реч је о интраваскуларној литотрипсији којом се ултразвучним таласима уклањају калцијумске наслаге у срчаним артеријама.

Екипа интервентних кардиолога Универзитетског клиничког центра Крагујевац је прва јужно од Београда, која ће новом специјалном методом уклањања калцијумских наслага у срчаним артеријама решавати проблеме код пацијената са тешком коронарном болешћу.

Нова процедура представља минимално инвазиван приступ лечењу кардиоваскуларних болести и омогућава бржи опоравак пацијената.

Захваљујући подршци Министарства здравља и крагујевачког Универзитетског клиничког центра у обезбеђивању савремене опреме и услова за рад, али и кадру са Клинике за кардиологију, стручни тим интервентних кардиолога ове здравствене установе оспособљен је за даља усавршавања и увођење нових процедура у лечењу кардиолошких пацијената.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *