10 минута: Омладински делегати Србије у УН представљени у Крагујевцу

Омладински делегати Оливера Стојиловић и Станислав Кнежевић представљаће ове године Србију у Уједњеним нацијама.

Циљ пројекта „Омладински делегати Србије у Уједињеним нацијама“ је подстицање младих да се укључе у омладинску политику и заступају интересе вршњака као њихови представници у државној делегацији у Уједињеним нацијама.

Пројекат „Омладински делегати Србије у Уједињеним нацијама“ од 2017. године реализује Удружење за Уједињене нације Србије и обухвата избор два омладинска кандидата који заступају интересе наше земље током мандата у трајању о годину дана.

Уједињене нације све више пажње посвећују младима и темама од значаја за младе.

За овогодишње представнике Србије који ће у мандату 2021. – 2022. на волонтерској основи представљати потребе младих у Србији изабрани су Оливера Стојиловић и Станислав Кнежевић.

Удружење за Уједињене нације Србије сваке године расписује конкурс за младе од 19 до 27 година.

Кандидати који уђу у ужи избор пролазе обавезно тестирање.

Поред познавања омладинске политике, области рада УН и енглеског језика кандидати морају бити спремни и за успешан рад на међународним скуповима.

Искуства колега који су представљали Србију у свету претходних година помогла су овогодишњим делегатима у наступу пред Скупштином УН.

На Универзитету у Крагујевцу студенти су имали прилику да разговарају са омладинским делегатима и изјасне се о жељама и иницијативама како би побољшали свој друштвени положај.

Пројекат „Омладински делегати Србије у Уједињеним нацијама“ реализује се из подршку Министарства спољних послова и Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *