10 минута: Палата правде у Крагујевцу – највећи новоизграђени објекат Министарства правде

Циљ изградње нове Палате правде у Крагујевцу, највећег новоизграђеног објекта Министарства правде у протеклих неколико деценија је стварање најбољих услова за рад правосудних органа, лакши приступ грађана правди и ефикасније судство, изјавила је у Крагујевцу, министарка правде Маја Поповић.

Изградња и опремање једног од најмодернијих правосудних објекта у региону од 22.500 квадрата, коштала је 3.2 милијарде динара и у потпуности је финансирана из републичког буџета.

Палата правде, са 24 суднице и 74 кабинета, је седиште 11 правосудних органа са око 815 запослених.

Захваљујући новој згради, која испуњава све протоколе сигурности и безбедности и све технолошке стандарде, грађани ће моћи своје право да остваре ефикасније, брже и са што мање трошкова, у разумном року, рекла је министарка правде.

Она се захвалила граду Крагујевцу је финансирао изградњу саобраћајне инфраструктуре.

Председница Владе Србије Ана Брнабић је, у новоизграђеној Плати прваде у Крагујевцу, још једном указала на значај реформe правосуђа и поздравила измене Устава Републике Србије, које су грађани подржали на референдуму.

Приоритети су владавина права, враћање поверењa у судство и унапређење квалитета живота свих грађана Србије, додала је премијерка.

Нагласила је да је, поред стварања бољих услова за рад запослених у правосуђу, изградњe и реконструкцијe објеката, најважније да људи који раде у правосудним органима раде одговорно и по савести, штитећи грађане, ред и законе.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.