10 минута: Патронажна служба у Крагујевцу добила ново возило

Патронажна служба крагујевачког Дома здравља добила је ново возило за потребе обављања кућних посета на територији Шумадије.

Возило је донирала компанија ДМ у оквиру УНИЦЕФ-овог програма који је покренут у сарадњи са Министарством здравља.

Патронажна служба има велики значај у примарној здравственој заштити за породице и рани развој деце.

Патронажне сестре покривају територију града Крагујевца са околним селима у којима живи око 200 хиљада становника.

У оквиру УНИЦЕФ-овог пограма „Чувајмо родитеља, негујмо родитељство“ ова служба Дома здравља добила је још једно возило као подршку патронажним сестрама.

Екипе Службе патронаже дневно пређу и до сто километара, а најудељеније место од амбуланте у Станову је око 30 километара.

Дом здравља Крагујевац уз помоћ локалне самоуправе и друштвено одговорних компанија које послују у Србији годинама уназад обнавља возни парк како би здравствено особље обављало посао на високом нивоу.

Програм „Чувајмо родитеља, негујмо родитељство“ покренут је уз подршку Министарства здравља са циљем проширења капацитета здравственог система.

Служба поливалентне патронаже током године обави око 20 хиљада посета и обиђе око 1600 беба.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *