10 минута: Подршка особама са аутизмом у доба короне

У Креативном парку одржана је промоција програма “Активне заједнице – солидарни одговор на Ковид 19” који има за циљ пружање психолошке подршке особама са аутизмом и њиховим породицама у животу у изолацији проузроковану глобалном пандемијом вируса КОВИД 19.

Пројекат спроводи Удружење за помоћ особама са аутизмом Крагујевац уз подршку Траг фондације.

Неуроразвојни поремећај који има свој специфични развојни ток и динамику разликује аутизам као стање од других класичних болести.

У време епидемије Корона вируса особе са аутизмом и њихове породице суочавају се са многобројним проблемима током самоизолације.

Како би овој категорији становништва пружили психолошку подршку и подршку у очувању менталног здравља у условима ванредног стања, Удружење за помоћ особама са аутизмом уз подршку Траг фондације покренуло је пројекат “Активне заједнице – солидарни одговор на Ковид 19”.

Удружење за помоћ особама са устизмом током целе године различитим програмима помаже особама са аутизмом да развију своје социјалне и комуникационе вештине, постану самосталнији, воде испуњенији и продуктивнији живот како би постали видљивији у заједници.

Промоција програма Активне заједнице – солидарни одговор на Ковид 19” одржана је у Креативном парку уз поштовање мера заштите против ширења Корона вируса, где су психолози и терапеути са децом у природи организовали игре засноване на спортским активностима.

Пројекат ће трајати до октобра, у периоду док школе не буду почеле са радом.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.