10 минута: Председница Владе Републике Србије најавила нове инвестиције у Крагујевцу

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обишла је данас завршне радове на Центрима изврсности у Крагујевцу а након тога посетила Универзотет у Крагујевцу где је присуствовала презентацији нових студијских програма и научних пројеката.

Поред 18 милиона евра колико је држава уложила у Центре изврсности, она је најавила и нови Научно-технолошки парк у оквиру Иновационог дистрикта који ће бити изграђен поред државног Дата центра.

Центри изврсности као капитални пројекат у Крагујевцу педстављају један од најзначајнијих научно-истраживачких центара у области биомедицинских, биотехничких и природно-математичких наука и као такав је јединствен не само у нашој земљи, већ и у региону.

На 11 и по хиљада квадрата биће смештено преко три хиљаде студената у делу где су планирани наставни садржаји.

Ректор Универзитета у Крагујевцу најавио је отварање Центара изврсности на пролеже  следеће године.

Након завршетка грађевинских радова очекује се опремање научно-истраживачких центара као и испорука опреме за истраживање матичних ћелија.

И поред многобројних проблема током изградње председница Владе Републике Србије је истакла да је држава никада није одустала од овог пројекта који је од великог значаја за даљи раувој иновација у Крагујевцу и Србији.

Председник привременог органа града Крагујевца Никола Дашић изазио је задовољство због изградње Центара изврсности али и истакао значај улагања државе у друге капиталне пројекте у Крагујевцу.

Премијерка Србије Ана Брнабић посетила је и крагујевачки Универзитет где су овом приликом  представљени нови студијски програми као и иновације постојећих.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *