10 минута: Промоција крагујевачког књижевног стваралаштва

Промоција крагујевачког књижевног стваралаштва и издаваштва ван локалних оквира, циљ је повезивања Установе културе „Кораци“ са Јавним предузећем “Службени гласник“ и Удружењем књижевника Србије. Споразуми о сарадњи потписани су, симболично, на 65. Међународном сајму књига у Београду.

Партнерство за Службеним гласником предвиђа рад на заједничким пројектима и доступност наслова крагујевачких аутора у књижарама овог издавача, док ће у оквиру сарадње са Удружењем књижевника Србије бити организоване промоције дела крагујевачких писаца у Београду и гостовања еминентних домаћих и иностраних књижевних стваралаца у Крагујевцу.

Нови партнери “Корака“ нису без разлога одабрали ову установу културе за сарадника.

Потписивање споразума о сарадњи “Корака“ са Службеним гласником и Удружењем књижевника Србије део је активности које Крагујевац предузима у циљу развоја културне сцене града.

У складу са тим је и идеја о отварању посебне књижаре у којој ће читаоцима бити доступни наслови крагујевачких аутора.

Установа културе “Кораци“ на 65. Међународном сајму књига у Београду представља сва издања објављена од 2019. Међу њима су и два капитална овогодишња дела – монографија професора Видана Папића и монографија сликара Момира Кнежевића.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *