10 минута: Промоција Националног модела дуалног образовања и оквира квалификација у Крагујевцу

Успешна имплементација дуалног образовања у Србији доприноси расту инвестиционе атрактивности наше земље, а посебно центара, попут Крагујевца, у којима модел учења кроз рад даје добре резултате, речено је, између осталог, на промоцији Националног модела дуалног образовања и оквира квалификација одржаној у Градској управи.

Промоцији су присуствовали представници образовних установа и компанија укључених у дуално образовање, као и ђаци и студенти који се школују по овом моделу.

Национални модел дуалног образовања и оквира квалификација представљен је у Крагујевцу.

Говорило се о предностима дуалног образовања, досадашњим постигнућима и примерима добре праксе у имплементацији законских решења.

Иксуства у реализацији модела учења кроз рад представиле су образовне установе и компаније које учествују у овом процесу.

За укључивање у дуални модел образовања за наредну школску годину пријавило се више од 500 послодаваца, међу којима је чак 35 одсто нових.

Значај учења кроз рад препознало је и 18 послодаваца из Крагујевца.

Промоцију је организовала Канцеларија за дуално образовање и Национални оквир квалификација, чији су представници овом приликом подсетили на планирану изградњу Тренинг центра у оквиру Мајнд парка.

Град Крагујевац већ 170 година негује традицију дуалног модела образовања.

О дуалном образовању су говорили и ученици средњих школа и студенти који се школују по овом моделу.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *