10 минута: Прослава 50 година Радио Крагујевца

Радио Крагујевац, први електронски медиј у Шумадији, обележио је пола века постојања.

Прослави која је била организована на Шумадија сајму присуствовао је велики број званица.

Више од сто бивших радника наше медијске куће примило је захвалнице поводом овог великог јубилеја.

Многи од њих са носталгијом и сузама евоцирали су лепе успомене које су оставиле неизбрисив траг током њиховог радног века.

Јак стисак руке, загрљаји, широк осмех и по која суза обележили су сусрет старих колега из Радио Крагујевца.

После пола века постојања остале су фотографије, сећање на предани рад у стварању целодневног програма првог електронског медија у граду.

Запослени су поводом овог великог јубилеја примили захвалнице које ће их подсећати на године које су провели радећи као уредници, новинари, тонци, реализатори програма.

Прошло је пола века од настанка Радио Крагујевца који је био водећи медиј у земљи и региону.

Сусрет старих колега била је добра прилика да се подсете на радни век.

Многи наводе да им је радио био друга кућа, а колеге са којима су радили највећи ослонац у животу. Ту су настала бројна пријатељства која су се задржала до данас.

Крагујевчани су увек радо слушали свој Радио Крагујевац. Мали људи из велике кутије, како шаљиво многи називају запослене у радију, остају у сећањима многих грађана, који су годинама били уз овај медиј.

Без обзира што је прошло тачно пет деценија рада, Радио, сада у новом руху, уз музику и вести, остаjе уз Крагујевчане на многим местима – у домовима, аутомобилима, трговинама, спортским теренима и свуда где се слуша Радио Крагујевац.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *