10 минута: Прваци ОШ „Јован Поповић“ у посети Акваријуму на ПМФ-у

У оквиру обележавања Дана планете Земље, најмлађи ученици Основне школе Јован Поповић посетили су Акваријум на Природно-математичком факултету.

Ово је једна од активности коју спроводи крагујевачки Институт за јавно здравље у циљу скретања пажње на значај очувања природе и спречавања негативних последица људских активности по животну средину.

Центар за промоцију здравља Института за јавно здравље Крагујевац низом активности ових дана жели да подсети грађане и скрене пажњу јавности на то колико је важно да чувамо нашу животну средину, а самим тим и здравље људи.

Једна од активности је организован одлазак ђака првака Основне школе „Јован Поповић“ у Акваријум на Природно-математичком факултету где су малишани, на лицу места, могли на практичном примеру да се увере како изгледају чисте воде и шта то значи за развој биљног и животињског света на планети Земљи.

Овакав систем здравствено-васпитног рада, кроз класични пример праксе, најмалађи најлакше усвајају.

Сваке године, 22. априла се обележава Дан планете Земље у циљу скретања пажње грађанима на значај очувања природе и спречавања негативних последица по животну средину.

Тај дан се од 1970. године у целом свету обележава као Међународни дан наше планете.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.