10 минута: Радио Крагујевац обележио 54 године постојања

Радио Крагујевац, најстарији електронски медиј на простору Шумадије, обележио је 54 године постојања.

Тим поводом, на програму Радија и Телевизије Крагујевац емитована је трочасовна специјализована емисија у којој су учествовали садашњи и бивши запослени наше медијске куће.

Новинари, водитељи и тонци најстаријег електронског медија на простору Шумадије су са својих некадашњих радних места послали у етар добре вибрације и жељу да оваквих сусрета буде више.

Садашњи и бивши запослени Радио телевизије Крагујевац окупили су се су просторијама најстаријег електронског медија на простору Шумадије, како би обележили 54 године његовог постојања.

Из студија некадашње Друге боје данас се уживо заталасао програм Радио Крагујевца, у оквиру којег су и домаћини и гости, у радној атмосфери, евоцирали успомене.

Емитовање програма Радио Крагујевца, који је лако нашао пут до публике, почело је 18. јануара 1970. године.

Слушаност радија је надмашила све очекиване прогнозе, а бројне генерације новинара креирале су вести, ауторске емисије и специјализовани програм по коме је ова радио станица била препознатљива у Југославији, али и у међународним оквирима.

Сусрет некадашњих новинара, водитеља и тонаца Радио Крагујевца, преплављен емоцијама и љубављу према послу коме су били максимално посвећени, подстакао је рађање нових идеја.

Радио Крагујевац се и данас, након 54 године од оснивања, издваја од других радио станица музичком матрицом која је јединствена у Србији.

То потврђују и слушаоци који нам и даље указују поверење.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *