10 минута: Реновирана амбуланта и школа у Горњим Јарушицама

У селу Горње Јарушице, удаљеном око 20 километара од Крагујевца, реновиране су здравствена амбуланта и школа.

Део новца обезбедио је град Крагујевац, док је велики део средстава за извођење радова прикуљен из донација фирми и мештана Горњих Јарушица.

Амбуланта у Горњим Јарушицама, која се налази у склопу зграде Дома културе, годинама је била у лошем стању.

Захваљујући донацијама мештана овог села и фирми, као и средствима које је издвојио град Крагујевац, објекат је потпуно реновиран тако да добре услове сада имају и здравствени радници и пацијенти.

Амбуланта је отворена два дана недељно.

Становници Горњих Јарушица могу да се редовно прегледају и узму преписане лекове за које су до сада путовали у Крагујевац који је удаљен око 20 километара.

Донацијама је реновирана и зграда школе у Горњим Јарушицама.

Фирме су обезбедиле средства за реконстукцију крова, који је био у доста лошем стању, за топлотну изолацију и замену прозора.

За уређење ентеријера и остале радове новац су донирали мештани Горњих Јарушица.

За потпуну реконстукцију школе у Горњим Јарушицама потребно је да се уради фасада на једној страни зграде.

У Месној заједници очекују да ће ускоро завршити радове уз помоћ града Крагујевца који је најавио бројна улагања у обнову школа и вртића на сеоском подручју.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.