10 минута: Сарадња Крагујевца и Фондације “Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић”

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић потписао је Споразум о сарадњи и заједничким активностима Града Крагујевца и Фондације ” Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић” којим су предвиђене заједничке активности у реализацији хуманитарних програма.

Град Крагујевац преко Канцеларије за младе придружиће се раду Фондације.

После потписивања Споразума о сарадњи, градоначелник и директорка Клинике за онкологију Клиничког центра Србије посетили су Медицинску школу” Сестре Нинковић” којој је на основу конкурса за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења Министарство правде доделило средства у износу од 2 милиона и 100 хиљада динара за опремање кабинета.

Фондација ” Заједно за младе – проф.др Даница Грујичић” у овом тренутку припрема пакетиће за децу са Косова и Метохије.

Рад фондације већ су подржале локалне самоуправе, институције и појединци, а значајна подршка стиже од младих волонтера и активиста јер су и хуманитарни програми намењени деци и младима.

Помаже се свеукупни живот младих, њихово образовање, лечење, спорт.

Потписивању Споразума о сарадњи, претходио је непосредан разговор са градоначелником Крагујевца и његовим тимом.

Уследила је заједничка посета Медицинској школи “Сестре Нинковић”.

Њима се придружио Дејан Царевић, председник Комисије за доделу средстава из опортунитета Министарства правде које је по основу одлагања кривичног гоњења школи доделило средства у износу од 2 милиона и 100 хиљада динара за опремање кабинета.

Посету Крагујевцу директорка Клинике за онкологију Клиничког центра Србије Даница Грујичић завршила је предавањем које је одржала ученицима Медицинске школе.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *