10 минута: Савиндан у Крагујевцу

Школска слава Свети Сава обележена је традиционално и ове године у Првој крагујевачкој гимназији, а у складу са епидемиолошким мерама.

Традиционална Светосавска академија је изостала. Свечаност је почела обредом резања славског колача, а завршена доделом награда најуспешнијим гимназијалцима.

Дело Светог саве, речено је на свечности, живеће вечно у нама и српском народу, јер настављамо да учимо из онога што је он говорио и писао.


Поводом школске славе Свети Сава, кабловски оператор Супернова обрадовао је основце у школи Станислав Сремчевић.

Друга школска „паметна“ клупа у Србији коју дарује Супернова дошла је у Крагујевац, а школа “Станислав Сремчевић” одабрана је на основу успеха ученика који с учествовали у пројекту „Паметна клупа за основне школе“ који је покренуло Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са компанијом „STRAWBERRY ENERGY”.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *