10 минута: Симулација откривања и доказивања кривичног дела на Правном факултету

У оквиру “Дана правника“ који се традиционално одржавају на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу, организована је практична симулација откривања, доказивања кривичног дела и кривичног поступка.

Симулацију су релаизовале студентске организације ЕЛСА, “Удружење унија“ и Студентски парламенти Правног факултета.

На Правном факултету Универзитета у Крагујевцу организована је практична симулација методике откривања, доказивања као и кривичног поступка у вези са кривичним делом “Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога“.

Циљ симулације је поред јачања капацитета сарадње са органима за спровођење закона, и практично оспособљавање студената за професионални рад у органима за спровођење закона и безбедности.

Захваљујући подршци руководства Правног факултета и Министарства унутрашњих послова, који су на прави начин схватили значај практичног рада студената, присутнима су демонстриране практичне вештине и знања стечена у оквиру наставе.

Током симулације студенти су имали прилику да виде како један правосудни систем реагује на оваква дела, како се спроводи истрага и како се закон односи према учиниоцима истих, што уједно доприноси развоју њихових вештина у области права и правосуђа.

Симулацији је поред представника универзитета, правосудних органа, министарства унутрашњих послова, средњих школа присуствовала и министарка просвете Славица Ћукић Дејановић.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *