10 минута: Школа за труднице 20 година саветује о родитељству

Свечаном академијом и доделом захвалница најзаслужнијим појединцима, обележено је 20 година постојања Школе за труднице у Крагујевцу.

Кроз Саветовалиште за психофизичку припрему трудница, током две деценије постојања, прошло је више од 8 хиљада трудница.

Школа за труднице основана је 2002. године при Дому здравља Крагујевац.

Од тада функционише успешно, односно све будуће маме стручни медицински радници припремају за најбитнију улогу у њиховим животима.

Гинеколози, нутриционисти, педијатри, психолози, стоматолози и 9 патронажних сестара два пута недељно трудницама дају одговоре на сва питања о родитељству и трудноћи.

Кроз Саветовалиште за психофизичку припрему трудница, током две деценије постојања, прошло је више од 8 хиљада трудница.

Школа траје четири недеље, за сада на две локације, у згради АТД-а и у Дому здравља у Бресници. Тим лекара који раде са трудницама из године у годину све је већи.

Јубилеј који обележава Школа за труднице доказ је да крагујевачки Дом здравља као и све здравствене установе у Крагујевцу могу послужити као примери добре праксе, нагласила је чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту докторка Гордана Дамњановић.

Школа за труднице, према њеним речима, од великог је значаја за све будуће родитеље.

Најзаслужнијим појединцима, који су током две деценије учествовали у раду школе, на свечаној церемонији поводом обележавања 20 година постојања Школе за труднице, додељене су захвалнице.

Због пандемије коронавируса школа је последње две године радила само онлајн, а од јануара саветовалиште за труднице поново је доступно свим заинтересованим будућим мамама.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.