10 минута: „Спортом до здравља“ на Светски дан физичке активности

Центар за промоцију здравља Института за јавно здравље у Крагујевцу је, у сарадњи са локалном самоуправом и бројним партнерским организацијама, обележио Светски дан физичке активности бројним програмима који су организовани на Тргу војводе Радомира Путника.

Под слоганом „Спортом до здравља“, у оквиру глобалне иницијативе коју земље чланице Светске здравствене организације спроводе од 2002. године, у циљу промовисања физичке активности као важног ресурса за очување унапређење здравља, и у Крагујевцу је обележен Међународни дан физичке активности.

Централна манифестација одржана је на Тргу војводе Радомира Путника где су организоване бројне здравствено-васпитне и спортске активности.

Циљ манифестације је да се укаже на проблем физичке неактвности и неправилне исхране код становништва као главне узрочнике хроничних незаразних болести.

Поводом Међународног дана физичке активности Крагујевац су посетили Милица Ђурђевић Стаменковски, министарка за бригу о породици и демографију и Томислав Жигманов, министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Манифестацији су присуствовали представници здравствених, образовних и установа социјалне заштите, спортских организација, као и малишани из предшколских и школских установа.  

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *