10 минута: Спортом против дијабетеса – храна без глутена

Крагујевачко Удружење „Спортом против дијабетеса“, последњих месеци радило је на уређењу и реновирању просторија које се налазе у склопу спортског терена „Јадран“.

Тим поводом, чланови овог удружења организовали су дружење, а гости су могли да конзумирају храну без глутена.

Основни циљ Удружења „Спортом против дијабетеса“ је промовисање здравих стилова живота.

У Србији од дијабетеса типа 1 болује око 5.000 малишана, од којих је око 2.000 млађе од 14 године.

Удружење „Спортом против дијабетеса“ из Крагујевца, поред организовања бесплатних спортских активности, ради на едукацији деце, родитеља и наставника о дијабетесу, док им је основни циљ, како кажу, промовисање здравих стилова живота.

Тим поводом, организовано је дружење чланова Удружења, на коме се дегустирала здрава и храна без глутена.

Удружење „Спортом против дијабетеса“ током године спроводи низ активности. 14. новембра обележиће Светски дан борбе против дијабетеса.

Пацијенти који се боре са дијабетесом, посебно најмлађи, требало би да се информишу о нутритивним вредностима производа које купују.

У крагујевачком Удружењу подсећају да особе са дијабетесом морају да воде рачуна о гликемијском индексу и контролишу уношење шећера.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.