10 минута: Штета након прошлонедељних падавина

У Месној заједници Корићани, након обилних падавина 15. јуна, поплављено је осам домаћинстава, а оштећене су практично све неасфалтиране улице у насељу које су са доње стране улице Краљевачког батаљона, односно са леве стране из правца Крагујевца ка Краљеву.

Корићани је једнои од четири насеља на трериторији града Крагујевца која су претрпела највећу штету након прошлонедељних поплава.

Мештане овог дела града посетила је наченица Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић са сарадницима.

Штета на територији Месне заједнице Корићани, након поплава 15. јуна, је изузетно велика. Мештани овог насеља очекују значајну помоћ од града, а у Савету грађана ове месне заједнице верују да ће ако не комплетно, онда бар делимично, ово насеље бити санирано до краја следеће седмице.

У Корићанима су саниране Матарушка улица, Брачка и улица Танасија Шарчевића.

Механизација комуналних предузећа и даље ради на рашчишћавању и санацији терена након што су Крагујевац и околину задесиле бујичне поплаве и изливање река.

Лева страна улице Краљевачког батаљонаје део Корићана који је претрпео највећу штету, је већ санирана и прешло се на десну страну.

Надлежни кажу да ће све улице које су пријављене да су општећене бити саниране.

У Јавном комуналном предузећу Шумадија кажу да су све екипе и механизација сектора Нискоградња ангажоване на обнови улица после обилних падавина, по приоритетима и налогу градског Штаба за ванредне ситуације.

У Месној заједници Мале Пчелице санирају се улице Видовданска, Бистричка, Стубичка, Андре Николића, Тамишка, Стевана Милутиновића, Спасоја Вулетића, Задругарска и Црногорског батаљона.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *