10 минута: Студентски домови у Крагујевцу спремни за пријем нових станара

За 771 место у два студентска дома са четири павиљона у Крагујевцу високошколци који се образују о трошку државе могу да конкуришу још сутра.

Прелиминарна ранг листа очекује се 16, а коначна 25. септембра.

Усељење бруцоша планирано је за 28. септембар. За студенте који су раније били станари студентског дома конкурс траје од 15. септембра до 1. октобра.

Критеријуми за добијање собе у студентском дому нису промењени.

Највише бодова и даље носи успех из средње школе, као и просек примања родитеља.

Студентски центар располаже са 781 местом у собама високих стандарда.

Заједнички простор, две кухиње, библиотека, рачунарске учионице и други пратећи садржаји спремни су за нову генерацију станара.
Изградњом четвртог павиљона Прве А категорије пре две године капацитети су проширени за 164 места.

Иако је претходна академска година продужена током јуна и јула, у Студентском центру су спремни за нови процес расподеле соба.

Старији високошколци су упознати са кућним редом, начином живота и студентским стандардом, али је за бруцоше долазак у ново окружење највећа животна промена.

И поред непредвидивих и измењених околности због пандемије запослени у Студентском центру новим станарима настоје да олакшају период прилагођавања.

Иако још увек није познато на који начин ће почети нова академска година, јер се епидемиолошка ситуација мења из дана у дан, а до 1. октобра остало је 15 дана, у Студентском центру кажу да ће успети да одрже овај специфичан систем.

Хигијенске мере су на највишем нивоу, носе се маске, а собе за случај потребе изолације су спремне.

Одређен број студената је прошле године због преласка на дигиталну наставу повремено боравио у дому, неки су били све време, па је такозвана „нова нормалност“ од појаве пандемије увећала и трошкове пословања Студентског центра за 20 одсто.

Купују се више него раније средства за дезинфекцију, маске, прибори, али, како кажу, расходи су још увек подношљиви.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *