10 минута: Свечано отворена фискултурна сала у школи у Тополи

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић присуствовао је свечаном отварању фискултурне сале у Средњој школи “Краљ Петар Први“ у Тополи.

У реконструкцију сале уложено је 42 милиона динара, од чега је ово министарство прошле године из буџета издвојило 28 милиона.

На свечаном отварању фискултурне сале у Средњој школи “Краљ Петар I“ у Тополи, присутнима се обратио министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић.

Он је нагласио да су реализацијом овог пројекта створени бољи услови за квалитетан развој и школовање ученика у Тополи.

Ресорно министарство је помогло спровођење бројних пројеката у овој општини, који су у интересу грађана.

Комплетно уређење модерне спортске хале подразумевало је изградњу нове свлачионице, туш кабине, комплетне инсталације, али и нове трибине.

Реконструкција спортске дворане представља први корак у изградњи будућег Дома ученика са капацитетом од 60 лежајева.

Влада Србије, како је речено овом приликом, наставиће да помаже развој Тополе и Шумадијског управног округа.

Министарство ће настојати да помогне што већем броју локалних самоуправа, а недавно је спровело Јавни позив за расподелу средстава у износу од 490 милиона динара, на који се пријавио велики број градова и општина.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *