10 минута: Светски дан здравља у Крагујевцу

Крагујевачки Институт за јавно здравље је Светски дан здравља обележио потписивањем меморандума о сарадњи са Институтом за Шумарство из Београда који, између осталог, подразумева и пружање стручне помоћи у креирању пројеката значајних за унапређење и промоцију здравља и здравих стилова живота у граду Крагујевцу.

Сарадња Института за шумарство из Београда и Института за јавно здравље из Крагујевца обухватиће и рад на заједничким програмима и пројектима који ће за циљ имати унапређење квалитета здравља грађана на територији Шумадијског управног округа.

Институт за шумарство из Београда је научно-истраживачка установа, чија је основна делатност подизање нових шума, рекултивација оштећених земљишта, заштита земљишта од ерозије и пошумљавање екстремно неповољних станишта.

Један од задатака биће и да повећа заштиту животне средине, подизањем шумских засада и дрвореда, што ће утицати на квалитет здравља Крагујевчана.

Центар за промоцију здравља, као креатор промотивних програма у области јавног здравља, био је покретач иницијативе да ова два  Института организују различите превентивне активности у циљу очувања животне средине.

У плану је да се формира истраживачки тим који ће, предвођен Институтом за шумарство, осмислити превентивне програме.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *