10 минута: Трибина „Положај Срба у Црној Гори“

Циљ трибине „Положај Срба у Црној Гори“, која је одржана на крагујевачком Правном факултету, био је да се студентима појасни због чега је у Црној Гори усвојен Закон о вероисповести.

Организатор дебате је Студентска асоцијација крагујевачког Правног факултета, а на трибини су говорили професор те високошколске установе Драган Батавељић и режисер и новинар, Борис Малагурски.

Организатори трибине, чланови Студентске асоцијације Правног факултета Универзитета у Крагујевцу тврде да су овом дебатом желели да покажу друштвену одговорност, али и солидарност са српским народом у Црној Гори.

Централа тема било је недавно усвајање Закона о вероисповести који је, тврде учесници трибине, искључиво политичко питање.

Циљ дебате је да се, како наводе организатори, помогне српском народу у Црној Гори, заштити православље и очува српски идентитет. Документарни филмови режисера Бориса Малагурског управо говоре о друштвеним проблемима.

Обавеза истотичара и теоретичара је да објективно објасне историјске догађаје и на тај начин покажу шта је истина, чуло се на трибини, уз напомену да је ова дебата показала да све студентске организације могу да раде заједно и да саосећају са колегама у Црној Гори.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *