10 минута: Ученици ТУШ Тоза Драговић спремни за Републичко такмичење

Трговинско-угоститељска школа „Тоза Драговић“ и град Крагујевац биће домаћини Републичког такмичења ученика четвртог степена угоститељских школа које ће бити одржано 27. и 28. априла.

У оквиру припрема за такмичење, ђаци су са професорима, током марта и априла, у својој школи припремали ручак за запослене у јавним предузећима у Крагуевцу.

За 19. Републичко талмичење, које ће бити одржано на две локације у Крагујевцу, пријавили су се ученици из десет средњих школа који ће се надметати у пет дисциплина.

Трговинско- угоститељска школа „Тоза Драговић“ је прошле године била домаћин истог такмичења само за ученике трећих разреда и као добар организатор добила прилику да и ове године угости ученике и професоре из целе Србије.

Средњошколци се месецима припремају, како би показали шта су научили током школовања.

Велику подршку ученицима пружају професори, који поред теоријске наставе акценат стављају и на практичан део како би ученици након школовања били спремни да граде каријеру у престижним ресторанима.

Две од пет дисциплина односе се на припрему хране.

Поред припреме хране, ученици ће се такмичити и у три конобарске дисциплине које због специфичности посла захтевају вишемесечне припреме.

Како би се ђаци припремили на најбољи начин, Трговниско-угоститељска школа „Тоза Драговић“ организовала је за запослене у јавним предузећима из Крагујевца свакодневни ручак са послужењем.

Једном таквом ручку су присуствовали родитељи, запослени у Црвеном крсту и екипа Радио телевизије Крагујевац.

Ученици Трговинско-угоститељске школе „Тоза Драговић“ су припремали оброк и за представнике локалне самоуправе.

Такмичење овог типа је прилика и да наставни кадар размени вишегодишња искуства, као и да се унапреди начин наставе најновијим трендовима у куварству.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *