10 минута: Удружење писаца Крагујевца промовисало зборник “Песмом против бомби“

У Народној библиотеци „Вук Караџић“, Удружење писаца Крагујевца промовисало је зборник поезије са овогодишњег конкурса “Песмом против бомби“.

Том приликом додељене су награде и похвале учесницима четвртог конкурса, који су одговорили на тему посвећену бомбардовању наше земље.

Удружење писаца Крагујевац већ четврту годину заредом расписује конкурс „Песмом против бомби“, где окупља велики број песника из земље и иностранства, који својим речима позивају на мир и толеранцију.

Тим поводом промовисан је зборник поезије са овогодишњег конкурса, у коме је заступљено око 100 песама.

На конкурс се јавило преко 150 аутора родољубиве и мисаоне поезије из Србије, региона и света, а међу њима је све више младих.

На тему која је пратила конкурс, према оцени жирија, најбоље је одговорио Мајо Даниловић, песник из Београда, који је добитник овогодишње прве награде коју додељује Удружење писаца Крагујевца.

Уредници књижевног удружења урадили су селекцију најбољих песама које су заступљене у овогодишњем Зборнику.

Из сопствених прихода реализују штампање Зборника и организацију ове књижевне манифестације.

Из свог циклуса „Фрагменти непознатог“ сликар и писац у Удружењу Зорица Манојловић, обезбедила је награде победницима.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *