10 минута: Улагања у спорт у Крагујевцу

Град Крагујевац jе у овој години за спорт издвојио 375 милиона динара, од чега је највећи део новца опредељен за привредна друштва чији је Град оснивач.

Спортисти у Крагујевцу у последње време постижу најбоље резултате који су забележени у историји клубова, без обзира на чињеницу да имају мањи буџет у односу на Ниш, Нови Сад и Београд.

Из градске управе најављују већа улагања, али и строгу контролу субвенција.

Спорт у Крагујевцу ове године је подржан субвенцијама Града у укупном износу од 375 милона динара, од чега је за Спортско привредно друштво „Раднички“ у оквиру кога функционише 7 клубова издвојено 255 милиона динара.

За фудбалски клуб Раднички опредењено је 58 милона динара, а за женски фудбалски клуб седам милиона.

И поред одличних резулатата, фудбалски клуб Раднички је клуб са убедљиво најмањим буџетом у најјачој фудбалској лиги Србије.

Клуб нема дуговања, а успева да доведа значајна појачања.

Успеси крагујевачких екипа у ватерполу, фудбалу и рукомету разлог су што градска управа у наредном периоду планира да ребалансом буџета повећа предвиђене субвенције намењене за ове спортове.

До сада је 36 посто новца из буџета града утрошено искључиво на спорт, што подразумева премије за спортсте, накнаде за потписивање уговора, смештај, исхрану као и плаћање котизација.

Остатак је опредељен за друге програме клубова и организација, али и за одржавање објеката од општег значаја за град Крагујевац.

У посебне субвенције спадају средства која су, први пут ове године, опредељена за реконструкцију игралишта у више градских насеља, ради промоције спорта и мотивације најмлађих.

За ову сврху планирано је 13 милиона и 100 хиљада динара.

Крагујевац је и један од ретких градова у Србији који све дотрајале ресурсе рециклира и некадашња омиљена игралишта планира да врати у првобитно стање.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *