10 минута: Улагање у спорт

Основна школа “Наталија Нана Недељковић” је четврта школа у Крагујевцу која је ове године добила спортску опрему.

Спортске реквизите уручио је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт који је најавио да ће се у наредној години више улагати у уређење терена на отвопреном и дечјих игралишта на Аеродрому и у Бресници.

Основна школа “Наталија Нана Недељковић” у Грошници једна је од старијих школа у приградском делу која нема фискултурну салу, а и игралиште у школском дворишту неприкладно је за организовање часова физичког васпитања.

Локална самоуправа је, у сарадњи са градским Савезом за школски спорт, обезбедила одговарајућу спортску опрему за ученике ове школе.

Ученицима ове школе уручени су голови и мреже за мали фудбал, две стаклене табле, обручи за кош, мрежа за одбојку, кожне лопте за кошарку, одбојку, рукомет и фудбал.

У наредној години више ће се улагати у сређивање отворених терена за мале спортове и дечјих игралишта у насељима Бресница и Аеродром.

Град ће набавку спортских реквизита у наредној години реализовати у сарадњи са Савезом за школски спорт и то у школама које нису у ужем градском језгру.

Иако у скромним условима, ђаци приградских школа су постизали сјајне резултате на спортским такмичењима, па је зато неопходна помоћ школама да обезбеде основне услове за рад.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.