10 минута: Универзитет у Крагујевцу обележио 48 година од оснивања

Поводом обележавања славе Универзитета у Крагујевцу – Светог апостола и јеванђелисте Јована Богослова у Ректорату је уприличено сечење славског колача, након чега је организована свечана академија са културно-уметничким програмом посвећена Дану Универзитета.

Од оснивања када је имао два одељења београдског Економског и Машинског факултета, данас Универзитет у Крагујевцу у свом саставу има 12 акредитованих факултета који се налазе у шест градова Централне Србије.

Поводом 48 година од оснивања у згради Ректората приређен је уметнички програм у коме су учествовали студенти Универзитета.

Ректор крагујевачког Универзитета проф. др Ненад Филиповић је овом приликом подсетио на велика улагања у Универзитет у претходном периоду али и планове за будућност.

Годинама уназад крагујевачки Универзитет подиже квалитет наставе и ниво ефикасности студирања, повећава број студијских програма и подржава студенте и професоре у научноистраживачком раду.

У оквиру свечане академије додељене су годишње награде наставном и научноистраживачком особљу за изузетне резултате постигнуте на Универзитету у Крагујевцу.

Годишње награде добили су и др Слободан Јанковић, професор Факултета медицинских наука у Крагујевцу на пољу медицинских наука, др Марко Славковић, ванредни професор Економског факултета награђен је у области за друштвено-хуманистичких наука и др Славко Раденковић, ванредни професор Природно-математичког факултета Универзитета у Крагујевцу на пољу природно-математичких наука.

Од научноистраживачког особља годишња награда припала је др Јелени Катанић Станковић, вишем научном сараднику у Институту за информационе технологије.

Свечаности су присуствовали представници града Крагујевца, Министарства науке, технолошког развоја и иновација као и дугогодишњи сарадници Универзитета.

У музичком програму наступили су еминентни музичари из Крагујевца.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *