10 минута: Владари Србије на поштанским маркама

У Конаку кнеза Михаила Обреновића представљено је специјално филателистичко издање „Владари Србије“.

На поштанским маркама налазе се ликови великих владара две династије – кнеза Михаила Обреновића и краља Петра II Карађорђевића, као и један грб Србије.

Посебно филателистичко издање маркица урађено је поводом 200 година од рођења кнеза Михаила.

Јавно предузеће Пошта Србије је издало специјалне примерке поштанских маркица под називом „Владари Србије“.

Ово филателистичко издање урађено је на иницијативу Народног музеја Шумадије као део пратећег програма обележавања 200 година од рођења Кнеза Михаила Обреновића, али и како би се указало на историјску важност владара који потиче из Крагујевца.

Издавање филателистичких примерака поштанских маркиca препознала је држава као добру прилика да се очува сећање на важне историјске догађаје и личности.

Промоцији у Конаку кнеза Михајла Обреновића присуствовао је и специјални саветник министра одбране Предраг Рајић, као и помоћница градоначелника за културу и информисање Ана Петровић који су истакли важност објављивања поштанских марки са ликом кнеза Михаила.

Филателистичо издање „Владари Србије“ пуштено је у продају, а може се набавити у поштама широм Србије по цени од 48 динара.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *