10 минута: За културне садржаје у Крагујевцу 42 милиона динара

Министарство културе подржало је крагујевачке установе културе са 42 милиона динара за реализацију културног програма у овој години.

Део новца, односно 15 милиона динара, намењен је реконструкцији грејања у Спомен-парку „Крагујевачки октобар“ што ће омогућити организовање више културних догађаја у овој установи током године.

У Крагујевцу је прошле године реализовано око 1400 програма у области културе што је дупло више него пре неколико година.

За спровођење културних садржаја крагујевачке установе су ове године на конкурсу Министарства културе добиле 42 милиона динара, што је према речима Миљана Бјелетића, члана Градског већа за кулутуру, својеврсно признање за досадашњи рад и залагање за развој културе у граду.

Већа средства пружају могућност за проширење садржаја и кулутурне понуде у Крагујевцу.

Средства у износу од 15 милиона динара Министарство културе је определило за реконструкцију грејања у Спомен-парку „Крагујевачки октобар“.

Пошто ће радови премашити издвојену суму новца, део трошкова покриће град Крагујевац који је препознао значај ове инвестиције.

Бјелетић је истакао учинак Завода за заштиту споменика културе који покрива 12 општина и градова.

Независно од финансија које обезбеђује градска управа, ова установа је приходовала 10 милиона динара захваљујући реализованим пројектима у другим општинама.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *