10 минута: Завршне припреме за Шумадијске дане шљиве у Страгарима

После неколико година паузе, у Страгарима ће од 29. до 31. јула бити одржана привредно-туристичка манифестација Шумадијски дани шљиве.

Поред локалних, на манифестацији ће своје производе представити и произвођачи из читаве Србије, а осим воћара, очекују се излагачи домаће радиности, опреме, механизације, хемије, осигуравајућих компанија и туризма.

Читав догађај биће оплемењен културним садржајем, а планирана су и различита стручна предавања.

Обнављање манифестације Шумадијски дани шљиве почело је прошле године, али пандемија коронавируса није дозволила да догађај буде озбиљније организован.

Зато је ове године циљ организације да, по броју излагача, програму и свим пратећим садржајима који ће се дешавати током три дана манифестације, достигну и престигну сличне које се организују у Србији, јер то овај подруднички крај богатог културно-историјског наслеђа, традиције, богате природе, пољопривредних и туристичких потенцијала, заслужује.

Градска туристичка организација Крагујевац традиционално узима учешће у организацији манифестације са жељом да ове године она врати пуни сјај.

Шумадијски дани шљиве за циљ имају промоцију како привреде и воћа овога краја, тако и туристичких капацитета и потенцијала.

У оквиру стручних садржаја планирано је саветовање за воћаре, различите трибине и презентације.

Саставни део програма биће традиционално такмичење у печењу ракије и фијакеријада, а за посетиоце који воле укусе домаће кухиње, ту је ревијално кување гулаша и других специјалитета. Све то пратиће богат културно-уметнички програм.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.