10 минута: Здравствени радници – понос Крагујевца

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић са сарадницима организовао је данас пријем за Весну Казаковић, главну сестру Универзитетског клиничког центра и др Драгану Евтов, супругу крагујевачког пулмолога, др Боре Евтова, који је преминуо средином децембра прошле године од последица инфекције корона вирусом.

Реч је о здравственим радницима које је председник Републике Србије Александар Вучић, поводом Дана државности, одликовао златном медаљом за заслуге и допринос у спровођењу активности на спречавању ширења Ковида 19, односно, постхумно, за заслуге и дела личног херојства у лечењу и заштити становништва.

У крагујевачком Универзитетском клиничком центру, од почетка пандемије, корона вирусом је заражено више од 700 запослених, а преминуо је само један – др Бора Евтов, пулмолог који је у овој здравственој установи лечио најтеже облике инфекције Ковидом 19.

Постхумно је одликован златном медаљом за заслуге и дела личног херојства у лечењу и заштити становништва, коју је, члановима његове породице, поводом Дана државности, уручио председник Републике Србије Александар Вучић.

Међу одликованима је и Весна Казаковић, главна сестра Универзитетског клиничког центра Крагујевац, којој је уручена златна медаља за заслуге и допринос у спровођењу активности на спречавању ширења Ковида 19.

Запослени у систему здравствене заштите, који се готово годину дана боре са корона вирусом и ризикују сопствени да би сачували туђи живот, највећи су понос града Крагујевца.

Њихова пожртвованост, племенитост и несебична посвећеност послу и пацијентима, довољан су разлог да се према њима односимо са дубоким поштовањем, речено је, између осталог, на пријему у Градској управи.

У знак захвалности, представници локалне самоуправе уручили су гостима пригодне поклоне – грб града Крагујевца и „Крагујевачки лексикон“.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *