10 минута: Зимски дани просветних радника

Стручним скупом под називом „Новине и изазови у образовању“ у Крагујевцу су отворени 15. по реду „Зимски дани просветних радника“.

Унапређење квалитета наставе и васпитања деце главни је циљ ове манифестације коју традиционално организује крагујевачки Центар за образовање.

Скупу су присуствовали и представници Министарства просвете Републике Србије.

Просветни радници окупили су се на стручном скупу у Крагујевцу како би се упознали са новинама и трендовима у образовању.

На саветовању којим су отворени „Зимски дани просветних радника“, између осталих тема, говорило се о компентенцијама директора у раду установа, пројектном планирању и дигиталној зрелости школа.

Један од предавача била је саветница у сектору за предшколско и основно образовање Министарства просвете Републике Србије, Јасна Радојичић.

Скупу су присуствовали и представници других образовних установа и града Крагујевца.

„Зимске дане просветних радника“ традиционално организује Центар за образовање Крагујевац.

После две године пандемије и онлајн саветовања, 15. по реду манифестација одржана је у старом формату.

Стручним скупом у Крагујевцу почело је зимско саветовање просветних радника.

Током јануара и фебруара биће одржана три стручна скупа, пет акредитованих семинара и две радионице са темама за које су запослени у образовању исказали потребу.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *