2019. изузетно успешна година за Књажевско-српски театар

За Књажевско-српски театар 2019. била је веома значајна и успешна, како по броју добијених награда тако и по посећености представа.

У претходној години на сцену су постављене четири нове представе. Одржан је 14. међународни позоришни фестивал Јоаким ИнтерФест, за који су пристигле позитивне критике са ширег Балкана.

Премијера нове представе „Блитва и кромпир“ заказана је за јануар.

У Књажевско-српском театру у 2019. години било је пуно разлога за славље. Успешно су одигране четири премијерне представе „Отац“, „Воћни дан“, „Женидба и удадба“, као и представа „Негри“ која је побрала велики број награда.

Са друге стране, успешно је завршен и 14. међународни позоришни фестивал Јоаким Интерфест, за који су карте биле распродате већ 15 дана пре почетка.

2020. година је година јубилеја, у којој се обележава 185 година од оснивања Књажевско-српског театра, а биће посвећена текстовима култних писаца који су већ добро познати крагујевачкој публици.

Пета премијера на чијој припреми је ансамбл Књажевско-српског театра радио и у 2019. је комедија „Блитва и кромпир“, у режији Марка Мисираче, по тексту Золтана Егрешија. Премијерно извођење заказано је за 16. јануар.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *