“Абрашевићу” 11 награда за “Влашку свадбу”

Млади окупљени у Центру за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ недавно су се вратили из Шведске и Швајцарске.

У сарадњи са културно уметничким друштвима, у којима играју Срби, који живе у овим земљама, извели су неколико концерата у Бадену и Гетеборгу, а приликом боравка обишли су и Цирих, Луцерн, као и неколико мањих градова у Шведској.

Публици у Шведској и Швајцарској млади из Абрашевића представили су се са кореографијама из Шумадије, Неготина, Лесковца, Ниша и Врања.

Дугогодишња сарадња са Културно уметничким друштвима Стеван Синђелић из Гетеборга и Кола из Бадена условила је ову турнеју која је организована уз подршку Града Крагујевца.

Млади који су наступали на овој турнеји обишли су у Швајцарској Луцерн и Цирих, а у Шведској су осим Гетеборга посетили и и околна места.

У Центру за неговање традиционалне културе Абрашевић окупљено је више од 500 деце и младих, а на репертоару се налази 25 кореографија.

Абрашевић је недавно на манифестацији “Јасеничко прело” за поставку и кореографију Влашке свадбе добио 11 награда а у припреми је нова кореографија која ће у поставци имати игре са Косова.

Током децембра Абрашевић је припремио низ манифестација. Концерт посвећен Соњи Перишић, обележавање годишњице Књижевног клуба, хуманитарни концерт за помоћ у реновирању Клинике за педијатрију, само су неке од активности.

Завршни концерт када се обележава Дан Абрашевића у коме ће учествовати сви чланови Центра за неговање традиционалне културе биће одржан у спортској хали Језеро 23. децембра.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *