Адаптација домова културе у општини Кнић

Бројни комунални проблеми, али и планиране реконструкције времешних зграда, у овој години биће решени, најављују челници општине Кнић.

Потпомогнути средствима из републиче касе, али и новцем који су остварили кроз пројектне активности, општинска управа обрадоваће становнике Кнића, јер ће бити завршена адаптација Дома културе, апредвиђено је реновирање још два – у Гружи и Топоници.

Општина Кнић је на конурсу који је расписало Министарство културе и информисања „Градови у фокусу 2020“ за пројектне активности добила девет милиона динара.

Четири милиона од тог износа опредељено је за адаптацију Дома културе у Книћу, док је пет милиона динара издвојено из општинске касе.

У првој фази радова адаптирани су подови, замењене електро-инсталације и сређени зидови и плафон.

По хитном поступку биће реновиран кров Дома културе у Борчу, који се урушио од тежине снега.

Након те хитне санације, планирана је и комплетна адаптација Дома културе, а на том месту радиће и Туристички центар.

Новац је обезбеђен и за реновирање још два дома културе – у Гружи и Топоници.

У Предшколској установи „Цветић“ у Книћу завршена је адаптација и опремање фискултурне сале и кухиње.

Општинска управа у Книћу је на овом пројекту интензивно сарађивала са Кабинетом министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, који је у сређивање објекта и набавку опреме уложио 1,7 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *