Адвокати најавили једнодневну обуставу рада

Управни одбор Адвокатске коморе Србије одлучио је да у понедељак, 5. јула, буде организована једнодневна обустава рада адвоката на целој територији Србије.

Повод за то је предлог Одбора Скупштине Србије за уставна питања и законодавство да се донесу три аутентична тумачења појединих одредби закона о облигационим односима, заштити потрошача и заштити корисника финансијских услуга.

Током обуставе рада адвокати неће приступати на рочишта за главну расправу и главне претресе пред судовима, неће приступати пред тужилаштвима у истражним поступцима и поступцима преговора око примене опортунитета или споразума о кривици, неће приступати пред органима управе, јавним бележницима и приватним извршитељима и неће приступати у полицију у преткривичним поступцима, осим у случају пријема решења о задржавању и саслушања пред судом поводом одређивања притвора.

Током обуставе рада адвокати ће достављати судовима, тужилаштвима и другим органима само поднеске и предузимати оне радње које су везане за наступање преклузивних рокова и заштите малолетних лица у случајевима породичног насиља, наведено је у одлуци Управног одбора Адвокатске коморе Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *