Адвокати поново раде

Адвокати у Србији обуставили су једнонедељни протест, организован због убиства њиховог колеге Драгослава Мише Огњановића.

Овим протестом указано је јавности и свим државним органима да убиство адвоката представља напад на правосуђе, које без адвокатура не може функционисати.

На овај начин адвокати су изразили не само јединствени став поводом убиства Огњановића, већ и оправдано очекивање читаве професије да расветљавање напада на адвокате мора представљати питање од посебног јавног интереса и приоритет у раду органа кривичног гоњења, као и да у систему кривичноправне заштите адвокат мора бити једнако заштићен као судија или тужилац.

Наредних дана биће формирано Стално тело за праћење истрага свих напада на адвокате које ће чинити представници адвокатуре, судства, тужилаштва, полиције и Министарства правде.

Адвокатска комора Србије пратиће даљи рад надлежних државних органа на расветљавању овог злочина до 20. септембра, када ће на основу информација својих представника у Сталном телу и у зависности од постигнутих резултата истраге, донети одлуке о даљим мерама и активностима, укључујући обуставу рада и расписивање новчане награде за расветљавање случаја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *