Акција бесплатних превентивних прегледа у недељу у више од 160 здравствених установа


Акција бесплатних превентивних прегледа, које спроводи Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу, биће настављена у недељу, 14. јула, од 8 до 17 часова, у више од 160 здравствених установа широм земље.

Том приликом, сви грађани, и они без здравственог осигурања, биће у прилици да без заказивања и упута, обаве преглед код специјалисте ендокринологије, ураде ултразвук штитне жлезде, али и измере крвни притисак, ураде ЕКГ и провере ниво шећера у крви и комплетну крвну слику у лабораторијама, саопштило је Министарство здравља.

На овај начин, Министарство здравља испуњава обећано грађанима, да ће пратити њихове најважније потребе, па иако је сезона годишњих одмора, и овог викенда биће спроведена акција бесплатних превентивних прегледа, додаје се у саопштењу.

Министарство здравља и овим путем позива грађане да учествују у недељној акцији, обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.

Листа здравствених установа које учествују у акцији са врстом прегледа који ће бити обављани у свакој установи биће истакнута на званичној интернет страници Министарства здравља: http://www.zdravlje.gov.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *